Prvi slovenski izdelovalni laboratorij

RogLab

O nas

RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Kot prvi javni izdelovalni laboratorij v Sloveniji ustvarjalcem vseh starosti omogočamo dostop do produkcijskih orodij ter spodbujamo inovativno rabo izdelovalnih tehnologij.

Poleg organizacije usposabljanj za uporabo strojne opreme, različnih tečajev in delavnic za otroke in odrasle, se ukvarjamo tudi s produkcijo ustvarjalnih projektov, s katerimi odgovarjamo na izzive sodobne družbe in urbanega okolja, z mrežo partnerskih institucij ter z medsektorskim povezovanjem pa širimo in razvijamo svoj program. Leta 2018 smo prejeli tudi prestižno nagrado za inovativnost Eurocities Innovation award.

Pilotni projekt za bodoči Center Rog
RogLab je zasnovan kot produkcijski, izobraževalni in predstavitveni prostor v kontejnerskem objektu skupne površine 30 m². Deluje kot mini vozlišče ustvarjalnih dejavnosti s poudarkom na dostopnosti produkcijskih orodij. Njegov namen je v malem merilu razvijati in v praksi preskušati vsebine, partnerstva in načine delovanja, ki bi po prenovi nekdanje tovarne lahko našli svoje nadaljevanje in nadgradnjo v novem Centru Rog.

Več informacij o pilotnem projektu ter načrte za bodoči Center Rog najdete v medijskem središču.

Pisarna

vodja RogLaba

Meta Štular

Predlogi partnerstev, novi programi

meta.stular@mgml.si

Vodja projektov

Lucija Jankovec

Vodja projektov

lucija@roglab.si

Delavnica

vodja delavnice, mentor

Tomo Per

3D-tisk, laserski razrez, 3D-modeliranje

delavnica@roglab.si

mentor, koordinator programa FabBox

Staš Vrenko

elektronika, 3D-tisk, laserski razrez, umetnost

stas@roglab.si

mentor

Zelimkhan Suleymanov

CNC-rezkanje, laserski razrez, 3D-tisk, 3D-modeliranje, arhitektura

zelim@roglab.si

Ne želite zamuditi naših dogodkov?