Roglabu nagrada za inovativnost

30.11.2018
Roglabu nagrada za inovativnost

Nagrado Eurocities vsako leto zaznamuje posebna tema, znotraj katere se pomerijo projekti. Letošnja je bila “ustvarjalna tekmovalna mesta”, ki gojijo tako kompetitivnost kot inkluzivnost in na ta način bogatijo vsakdan lokalnih skupnosti. Mreža Eurocities povezuje več kot 130 največjih evropskih mest in 40 partnerskih mest.

Podelili so tri enakovredne nagrade: za sodelovanje (prejel jo je britanski projekt Leeds2023, ki želi prek dejavnosti s področja kulture preobraziti mesto Leeds), za participacijo (prejel jo je finski Oulu: the CHAOS Challenge, projekt participatornega kulturnega proračuna) ter za inovativnost - slednja je pripadla ljubljanskemu RogLabu, ki je žirijo prepričal kot pilotni projekt za preobrazbo industrijske dediščine, ki s svojim delovanjem opolnomoča in povezuje akterje na področju kulture, kreativnosti in izobraževanja, spodbuja ustvarjalni preplet različnih disciplin in uporabo novih tehnologij ter omogoča souporabo javne infrastrukture in prenos znanj.

"Nagrada Eurocities je priznanje številnim ljudem, ki so sodelovali pri nastanku, razvoju in današnjem življenju RogLaba. RogLab je model povezovalne organizacije, ki poskuša odgovoriti na potrebe ustvarjalcev, ki se soočajo z izzivi globalizacije, digitalizacije in skokovitega tehnološkega razvoja. Je medisciplinarni prostor, kjer se v skupnih projektih lahko srečajo stripovski avtorji in elektroiženirji, modne kreatorke in gibalno ovirani novopečeni modni navdušenci, otroci in urbani planerji, kleklarice in milenijci."
— Meta Štular, vodja RogLaba

Novice

Arhiv

Vodeni ogledi grabišča

20.01.2022

Vabimo vas, da se prijavite na vodene oglede gradbišča in pobližje vidite kako poteka prenova tovarne Rog.

RogLab začasno zaprt za javnost

10.01.2022

Zaradi povečanja stopnje tveganja za prenos novega koronavirusa bo delavnica RogLab zaprta med 10. in 16. januarjem. Vrata za vas ponovno odpiramo v ponedeljek 17. januarja 2022 ob 12h. 

Projekt Skupni prostori – skupne prihodnosti

04.01.2022

Začenjamo participativni proces, ki bo skozi 5 delovnih skupin zastavil načine delovanja Centra Rog. Projekt je finančno podprla Evropska kulturna fundacija.