Razvoj Centra Rog v polnem zagonu

20.09.2021
Razvoj Centra Rog v polnem zagonu

Z veseljem vam sporočamo, da prenova stavbe nekdanje tovarne Rog, katere odprtje je predvideno za leto 2023, poteka po začrtani časovnici. Sosedom, ki se morda sprašujete, kako dolgo bo še prihajal hrup z gradbišča, se zahvaljujemo za potrpljenje in sporočamo, da se bodo najglasnejša gradbena dela končala do novembra. 

V času, ko gradbeni delavci prenavljajo stavbo, pa v projektni pisarni Centra Rog v sodelovanju s strokovnjaki s področij oblikovanja tekstilij, lesarstva, kovinarstva, zelenih tehnologij, steklarstva, keramike, kulinarike, elektronike in računalniško vodenih izdelovalnih tehnologij načrtujemo opremo skupnih proizvodnih laboratorijev. Raztezali se bodo na več kot 1000 m2 novega Centra Rog. V teh delavnicah boste lahko na podlagi dostopne članarine ustvarjali tako ljubiteljski izdelovalci kot profesionalke in profesionalci vseh generacij. Načrte delavnic bomo konec oktobra preverili s končnimi uporabniki in uporabnicami.   

Pripravljeni so tudi načrti za javni park, ki bo nastal na nekdanjem tovarniškem gradbišču. Prostrane zelenice, javne grafitarske stene, sadno drevje in užitno rastlinje so le osnovne vsebine približno 8000 mvelike nove zelene pridobitve v centru Ljubljane. Načrte parka bomo predvidoma javno objavili spomladi 2022 ter okoliške prebivalce in druge zainteresirane meščane in meščanke povabili k predlogom za dodatno parkovno opremo. 

Vzporedno pa v projektni pisarni načrtujemo tudi participatorne razvojne procese, ki bodo predvidoma potekali od začetka leta 2022 dalje. Njihov namen je v sodelovanju s strokovno javnostjo zasnovati inovativne modele sodelovalnega upravljanja in programskega razvoja Centra Rog – našega skupnega kreativnega središča. 

Več o projektu prenove, vključno s 3D-modeli stavbe, ki pojasnjujejo namembnost posameznih prostorov, najdete v obnovljeni brošuri Centra Rog.

Novice

Arhiv

PRESTAVLJENO: delavnica za odrasle - Plantoïdori

10.11.2021

Toplo vas vabimo, da se udeležite delavnice Plantoïdori, kjer si boste izdelali biomimetično origami lučko, ki se odziva na vašo bližino!

Vprašalnik knjižnica Center Rog

28.10.2021

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik, s katerim zbiramo predloge za nabor specializiranega gradiva za enoto Mestne knjižnice Ljubljana, ki se bo nahajala v novem Kreativnem središču Center Rog. 

Vabilo na dogodek: Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi

27.10.2021

Vabimo vas na dogodek Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi, ki bo v okviru Digitalnega novembra, meseca digitalnih kultur. Govorili bomo o mobilnosti izdelovalcev in o tem, zakaj so pomembni za kreativni ekosistem, kakšen je njihov prispevek k skupnostim ter zakaj in kako jih podpreti. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?