Kabinet čudes

17.06.2017
Kabinet čudes
Avtor slike: Domen Pal

Osrednja tema projekta Kabinet čudes so nenavadni in zastareli predmeti, ki so jih udeleženci delavnice interpretirali s pomočjo sodobnih umetniških izrazov, digitalnih proizvodnih tehnologij in muzejske metodologije.

Mentorji so otrokom predložili nenavadne in/ali tehnološko zastarele predmete, o katerih so si ti zamislili zgodbo in jo predstavili z risbo, besedo, zvokom in svetlobo. Ob tem so usvojili rabo novih izdelovalnih tehnologij in elektronike. S projektom, ki je ob četrtkih popoldne v RogLabu šest mesecev povezoval enajst osnovnošolcev in šest mentorjev, so otroci zakoračili v svet novih tehnologij in projektnega dela, obenem pa med pedagoškim procesom vzpostavili kritičen odnos do digitalnih tehnologij in se poglobili v tehnološko in kulturno dediščino.

O mentorjih

Andreja Goetz je univerzitetna diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij, ki deluje kot pedagoginja in filmska animatorka. Je vodja vzgojno-izobraževalnega programa Slon, sicer pa se ukvarja tudi z vodenjem delavnic animiranega filma za otroke in mladostnike.

Slavko Glamočanin se je sprva posvečal glasbi, danes pa deluje predvsem kot programer in raziskovalec multimedije, ki kot svetovalec sodeluje s številnimi umetniki.

Tomo Per je samoizobraženi grafični oblikovalec in računalniški entuziast. Kot asistent in somentor je sodeloval na številnih delavnicah, v zadnjem obdobju pa sodeluje predvsem pri projektih izdelovalnega laboratorija RogLab.

Anka Štular je multidisciplinarna samostojna oblikovalka, ki deluje na področjih celostne vizualne komunikacije, oblikovanja interierjev in produktnega oblikovanja. Med drugim je leta 2016 za svoje delo prejela nagrado Društva oblikovalcev Slovenije.

Blaž Vurnik je doktoriral na oddelku za zgodovino ljubljanske Filozofske fakultete, sicer pa deluje kot vodja kustodiatov v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer je v zadnjih letih pripravil več odmevnih razstav.

Andrej Štular je ustvarjalec, ki je dejaven na različnih umetniških področjih. Pri njem se dokaj enakovredno prepletajo področja ilustracije in stripa, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma ter oblikovanja lutk in scenografij. Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in sodeluje na mednarodnih festivalih.

Organizacija in produkcija

Pedagoška podpora: Majda Jurkovič in Nika Bobič (OŠ Toneta Čufarja)
Oblikovalka postavitve: Anka Štular
Koproducenti: Svetlobna gverila, izdelovalni laboratorij RogLab (MGML), OŠ Toneta Čufarja Ljubljana in Zavod Culturemaker

Novice

Arhiv

Vodeni ogledi grabišča

20.01.2022

Vabimo vas, da se prijavite na vodene oglede gradbišča in pobližje vidite kako poteka prenova tovarne Rog.

RogLab začasno zaprt za javnost

10.01.2022

Zaradi povečanja stopnje tveganja za prenos novega koronavirusa bo delavnica RogLab zaprta med 10. in 16. januarjem. Vrata za vas ponovno odpiramo v ponedeljek 17. januarja 2022 ob 12h. 

Projekt Skupni prostori – skupne prihodnosti

04.01.2022

Začenjamo participativni proces, ki bo skozi 5 delovnih skupin zastavil načine delovanja Centra Rog. Projekt je finančno podprla Evropska kulturna fundacija.