GraFEM predstavlja Vixen aka Pony, prvo slovensko grafitarko, ki se je lotila vlakov

04.10.2021
GraFEM predstavlja Vixen aka Pony, prvo slovensko grafitarko, ki se je lotila vlakov

Serijo zgodb o grafitarkah za GraFEM blog nadaljujemo z legendarno ustvarjalko! Vixen z ulic poznajo vsi, ki so na zidovih kdaj videli zelenega debelušnega ptiča ali roza ponija zaobljenih oblik. Z grafitanjem je, kot pravi, začela pozno. Prvič je risala pri dvajsetih, v tandemu z Ovco pa pod imenom Pony Mafia crew zaznamovala mnoga slovenska in tuja mesta. Je prva slovenska grafitarka, ki je risala po vlakih. Ko je začela svojo pot, ni poznala nobene druge grafitarke, zato se je veliko učila sama. Grafitanje ji je dalo samozavest, naučilo pa jo je tudi vztrajnosti in discipline. Njeno zanimivo in navdihujočo zgodbo si lahko preberete tukaj: Vixen aka Pony, prva slovenska grafitarka, ki se je lotila vlakov.

 

Besedilo in naslovna fotografija: Mankica Kranjec

Blog GraFEM nastaja v koprodukciji z Zavodom Urbana Vrana

Novice

Arhiv

PRESTAVLJENO: delavnica za odrasle - Plantoïdori

10.11.2021

Toplo vas vabimo, da se udeležite delavnice Plantoïdori, kjer si boste izdelali biomimetično origami lučko, ki se odziva na vašo bližino!

Vprašalnik knjižnica Center Rog

28.10.2021

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik, s katerim zbiramo predloge za nabor specializiranega gradiva za enoto Mestne knjižnice Ljubljana, ki se bo nahajala v novem Kreativnem središču Center Rog. 

Vabilo na dogodek: Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi

27.10.2021

Vabimo vas na dogodek Kreativni nomadi - priložnosti in izzivi, ki bo v okviru Digitalnega novembra, meseca digitalnih kultur. Govorili bomo o mobilnosti izdelovalcev in o tem, zakaj so pomembni za kreativni ekosistem, kakšen je njihov prispevek k skupnostim ter zakaj in kako jih podpreti. 

Ne želite zamuditi naših dogodkov?