Sveže

DELAVNICA: OSNOVE KOMPOZITNIH STRUKTUR

IZVAJA AEREFORM

24.09.2019
V torek, 24. septembra, vas med 16:00 in 20:00 vabimo na predavanje z delavnico Osnove kompozitnih struktur, kjer boste spoznali prednosti in slabosti karbona ter drugih kompozitov, izvedeli, kako bi kompozite lahko uporabili pri svojem delu, ter izdelali nosilec iz steklenih in ogljikovih vlaken. Delavnico bodo vodili strokovnjaki iz podjetja AFormX. 
Foto: Domen Pal

Foto: Domen Pal

 
Kompozitne strukture srečujemo v vsakodnevnem življenju, saj je svet kompozitov izredno razvejan in raznolik. Čoln, ki pelje mimo nas, kadar smo na morju, ogrodje športnega kolesa in čelada kolesarja, ki drvi mimo nas, letalo, ki ga opazimo kadar pogledamo v zrak, dno na katerem stojimo, ko se tuširamo, vse to so predmeti iz kompozitnih struktur.
 
Predavanje z delavnico je namenjeno vsem radovednežem, ki bi želeli spoznati prednosti in slabosti kompozitov ter njihovo uporabnost, izdelovalcem, oblikovalcem, inženirjem, arhitektom in umetnikom. Predavanju bo sledil praktični del, kjer bomo na podlagi pridobljenega znanja izdelali nosilec iz ogljikovih in steklenih vlaken. Pri tem si ne bomo umazali le rok, zato priporočamo, da oblečete oblačila, ki vam jih ni žal.
 
Po končani delavnici boste imeli dober pregled in predstavo o tem, kaj kompoziti so in kako bi jih lahko konkretno uporabili pri svojem delu, z veseljem pa vam bomo pomagali tudi pri razvoju konkretnih idej za kompozitne izdelke.
 
Delavnico bosta vodila Ines Repnik in Gašper Pirc iz podjetja AFormX.
 
Spletno izobraževanje
Del delavnice, ki ga je priporočljivo opraviti pred udeležbo na predavanju, bo potekal na spletu na interaktivnemu portalu compohub.eu. Tečaj v angleškem jeziku vsebuje A-B-C kompozitov, kjer boste spoznali različne materiale, in poglavje o ročni laminaciji, ki je osnovna tehnika izdelave kompozitov. E-učilnica je za vse, ki se boste prijavili na delavnico v RogLabu, brezplačna. V primeru, da želite e-učilnico uporabljati v slovenskem jeziku, je potrebno doplačilo v višini 30 EUR.
 
Prijava
 
Za prijavo na delavnico izpolnite obrazec na spodnji povezavi, vaše mesto pa je potrjeno šele po poravnavi prijavnine.
Za člane RogLaba ter vse, ki so se v preteklih treh mesecih udeležili usposabljanj ali odprtih terminov, znaša 15 EUR, za zunanje udeležence pa 30 EUR.
 
Plačilo
 
Plačilo lahko izvedete na dva načina.
 
 
1. Znesek nakažete na račun do 19. 9.
 
TRR:  SI56 0126 1600 0002 125, BIC: BSLJSI2X
Ime in naslov prejemnika: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Gosposka 15, SI-1000 Ljubljana
Namen plačila: Ime Priimek
Sklic: 905-<datum delavnice>
 
 
2. Znesek poravnate osebno
Plačilo lahko opravite tudi v RogLabu na Petkovškovem nabrežju 67, in sicer ob delavnikih med 12:00 in 20:00 (razen ob torkih, ko potekajo usposabljanja).
 

Za prijavo kliknite termin delavnice in izpolnite vprašalnik: