Sveže

delavnica za odrasle: reciklirana vrečka

ORGANIZIRA IN IZVAJA ROGLAB

28.05.2019

Se sprašujete, kam z navadnimi plastičnimi vrečkami? Tiste, ki po naključju zatavajo k vam domov, spremenite v novo supervrečko, narejeno iz njenih starih sorodnic za enkratno uporabo. Na delavnici, ki bo potekala v torek 28. maja 2019 med 17:00 in 20:00, boste izdelali trpežno nakupovalno vrečo, torbo ali etui za telefon, ki bodo z vami ostali vrsto let.

 
S stiskalnico za tkanine boste med seboj spojili navadne plastične vrečke in tako ustvarili debelejši material, iz katerega boste izdelali trpežne vreče in torbe za večkratno uporabo. Iz pisanih odpadnih vrečk boste v materialu ustvarili vzorce in barvne kombinacije, kroj pa nato izrezali z laserskim rezalnikom. S stiskalnico in šivalnim strojem boste napravili po meri ustvarjene trajne izdelke.
 
Pozor: pri izboru vrečk, ki jih želite reciklirati, bodite pozorni na nabor barv in vzorcev, ki jih želite uporabiti, predvsem pa na vrsto vrečke. Poiščite simbol, prikazan spodaj: za uporabo so primerne vrečke LDPE tipa 4.
 
Izdelano torbo ali vrečko boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.
 
Trajanje: 2 uri
Število udeležencev: 8
Predznanje: ni potrebno
Cilj: izdelava vrečke, torbe ali etuija za telefon
Dejavnosti: izrezovanje, recikliranje, šivanje, načrtovanje
Material: odpadne plastične vrečke, sukanec
Orodje: laserski rezalnik, stiskalnica za tkanine, šivalni stroj
Avtorica delavnice: Nuša Jurkovič
 
Delavnica je za posameznike z veljavno uporabnino brezplačna, za ostale pa cena za udeležbo znaša 5 EUR. Znesek lahko poravnate osebno v RogLabu ali pa z bančnim nakazilom, prijava pa je veljavna po plačilu prijavnine.
 
Podatki za plačilo:
 
TRR:  SI56 0126 1600 0002 125, BIC: BSLJSI2X
Ime in naslov prejemnika: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Gosposka 15, SI-1000 Ljubljana
Namen plačila: Ime Priimek
Sklic: 905-delavnica
 

 

 

Za prijavo izberite termin na časovnici ter izpolnite obrazec.