Sveže

KULTURNI BAZAR 2018 - FabBox: 3D-tehnologije v razredU

Organizira in izvaja RogLab

05.04.2018

Učite tehnični ali naravoslovni predmet ali vodite popoldanski krožek? Bi učencem radi predstavili ustvarjalno rabo 3D-tehnologij, pa nimate dovolj znanja in ustrezne opreme? Novi RogLabov program FabBox je za prav vas! Pridružite se nam v Cankarjevem domu 5. aprila med 16:15 in 17:45 v dvorani M 3,4.

Ilustracija: David Krančan

Ilustracija: David Krančan

 

RogLab je prvi javni FabLab v Sloveniji, ki v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljana že od leta 2012 spodbuja ustvarjalno rabo 3D-tehnologije pri odraslih in otrocih. S kratkimi in dostopnimi izobraževanji, odprtmi termini in delavnicami je že stotine navdušencev in strokovnjakov v Roglabu odkrilo, da 3D tisk, 3D modeliranje ali lasersko rezanje niso tako zakomplicirani, kot so si zamišljajo. Da bi bile 3D tehnologije dostopne tudi uporabnikom zunaj Ljubljane, je RogLab v okviru evropskega projekta FabLabNet razvil potujoči laboratorij FabBox, s katerim lahko obišče tudi vašo šolo. 
 

Na predstavitvi boste podrobneje spoznali opremo potujočega laboratorija FabBox, mentorje in mentorice ter programe in načine, kako jih lahko vključite v svoj razred. Ker v RogLabu verjamemo, da izdelek velja več kot debata, bo vsak udeleženec oz udeleženka lahko na usposabljanju izdelal kak predmet. 
 

Po predstavitvi projekta FabBox med 18:00 in 20:00 uro vse zainteresirane učitelje in učiteljice vabimo v RogLab, na Petkovškovo nabrežje 67 v Ljubljani, kjer si lahko v živo ogledate delovanje izdelovalnega laboratorija. Zaradi prostorskih zmožnosti lahko sprejmemo le osem oseb obenem, zato prosimo, da se predhodno prijavite. 

Z vami bodo: François Friderich - vodja projekta FabLabNet, Tomo Per - vodja delavnice in Meta Štular vodja RogLaba