Sveže

Brezplačni tečaj Rhino 3D

ORGANIZIRA IN IZVAJA ROGLAB

06.05.2018

Brezplačni tečaj Rhino 3D

 

Vas zanima 3D izdelovalništvo, pa mislite, da ne boste kos 3D modeliranju? Potem je pravi čas, da tega nosoroga primete za rog! Oktobra, novembra in decembra vam v RogLabu lahko ponudimo brezplačni tečaj Rhinoceros 3D, ki ga je omogočil evropski projekt FablabNet.

 

S tečajem boste pridobili ali pa nadgradili vaše znanje 3D modeliranja. S pridobljenim znanjem boste lahko pripravljali vse potrebne datoteke (https://www.rhino3d.com/download/rhino/5/latestoteke ) za samostojno delo na naših strojih. 3D datoteke za delo na 3D tiskalnikih in CNC rezkarju ter 2D datoteke za laserski razrez in graviranje. S to kombinacijo znanja in spretnosti boste vaša kreativnost neustavljiva!

 

O programu  Rhino 2D
Rhino 3d ali Rhinoceros spada v družino matematičnih NURBS modelirnikov (ni parametričen).Je izredno močno orodje za izdelovanje modelov in prototipov za industrijsko oblikovanje, strojništvo in arhitekturo. Je enostaven za učenje in kompatibilen z programi za vizualizacije in mehanske animacije (V-ray in Keyshot). Uporabniški vmestnik je podoben Acad-u, zato je prehod iz tega programa še posebej hiter. Deluje na Mac in Win operacijskih sistemih.

Mentor
Cveto Kunešević je 3D-oblikovalec/kreator s 15-letnimi izkušnjami v 3D-modeliranju s programoma Rhino in Fusion 360 na področjih arhitekture, strojništva in industrijskega oblikovanja. Kot redni zunanji sodelavec RogLaba ima poseben posluh za težave, s katerimi se v procesu modeliranja in oblikovanja za 3D izdelovanje srečujejo kreativke in kreativci.

 

Kako in kdaj bo tečaj potekal?

Potekal bo ob četrtkih zvečer med 17:00 in 20:00 uro. Razdeljen je v tri težavnostne stopnje, skupno 10 vaj po 3 ure. Udeležite se lahko poosamezne stopnje ali pa vseh treh.

 

Komu je tečaj namenjen?

 

Osnovni  - za začetnike brez predznanja. Po opravljenem sklopu boste samostojno modelirali osnovne 3D oblike in tudi pripravili datoteke za 3D tisk samostojno

Oktober: 4, 11, 18, 25

Podrobnosti in prijava >>

 

Nadaljevalni – za tečajnike, ki so se udeležili vsaj dveh vaj iz osnovne stopnje ali če imate predznanje iz katerega koli 3D modelirnika. Po opravljenem sklopu boste samostojno modelirali srednje zahtevne modele, organske modele, naučili se boste delati s teksturami.

November: 8, 15, 22

Podrobnosti in prijava >>

 

Napredni - za tečajnike, ki so bili vsaj na dveh tečajih osnovne in enem tečaju nadaljevalne skupine ali če imate predznanje iz katerega koli 3D modelirnika. Po opravljenem sklopu boste znali narisati bolj zahtevne modele, zahtevne organske modele, teksture, postavitev luči, vizualizacije.

December: 6, 13, 20

Podrobnosti in prijava >>

 

Kaj prinesti s seboj?

Potrebujete prenosnik in Rhino 3D programsko opremo. 90 dnevno preizkusno različico si brezplačno naložitr tukaj (https://www.rhino3d.com/download/rhino/5/latest).

 

 

 

 

 

 

Foto: Tanja Gawish

Foto: Tanja Gawish