Sveže

Pridruži se nam na Mini maker faire Ljubljana!

V organizaciji Zavoda 404

13.05.2017

V Ljubljani bo v soboto 13. maja v organizaciji Zavoda 404 potekal prvi Mini Maker Faire, na katerem sodeluje tudi RogLab. Mednarodni izdelovalniški sejem bo k nam pripeljal številne zanimive delavnic, predavanja in vsesplošno ustvarjalno zabavo. Pridruži se nam v Tobačni!

Foto: Nika Curk

Foto: Nika Curk


Na izdelovalnici majčk in priponk  bomo najprej narisali motive in jih nato digitalizirali ter izrezali z rezalnikom folij. Nato bomo motiv s pomočjo toplotne preše prenesli na tvojo majčko. Tisti bolj zagnani pa si boste lahko izdelali še priponke! Prijave na delavnico niso potrebne, s seboj prinesi le svojo majčko in dobro idejo! V Cirkulacijo 2, seveda.

V avtomobilski delavnici bomo izdelali električni avto. Imaš več kot osem let in si želiš izvedeti, kako električni avto deluje ter ga nato še izdelati? No, potem pa pridi na delavnico v RogLab na MMFLJ, kjer boš z vrstniki in vrstnicami spoznaval/a, kako to gre. Vemo, da bi  raje skonstruirali kar tavelik avto, ampak za tak podvig ne bo dovolj časa. Bo pa tri ure čisto dovolj, da se bosš naučili/a oblikovati svoj avtomobilček, ga nato izrezali z laserskim rezalnikom ter vanj vstavili električni motorček in mehanske dele za prenos sil od motorja do koles, ki bodo tvoj avtoček spravile v gibanje. Čisto na koncu bomo organizirali tudi pravo avtomobilistično dirko! Število mest je omejeno, zato je prijava na delavnico obvezna. Delavnica bo potekala v Cirkulaciji 2 od 10.30 do 13.30 ure. PRIJAVI SE TUKAJ!
 

Nenazadnje vas vabimo še na predstavitev projekta FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja-Evropa. Projekt združuje devet izdelovalnih laboratorijev, ki želijo samoniklo ustvarjalnost izdelovalcev in izdelovalk postaviti na zemljevid kreativne ekonomije ter jih podpreti, da iz svojih idej in hobijev razvijejo tudi poklic in preživetje. Načine spodbujanja samonikle inovativnosti bomo preizkušali s številnimi dejavnostmi namenjenimi izdelovalcem, oblikovalcem, otrokom, študentom, učiteljem, inženirjem in podjetnikom. Te zanima, kako se nam lahko pridružiš v tej srednjeevropski pustolovščini? Potem vsekakor pridi v Kreativni center Poligon med 14.00 in 14.45.