Sveže

RogLight - kreativni izziv za oblikovanje sestavljivih svetilk

Oblikovanje sestavljivih svetilk za izdelavo z laserskim rezalnikom

16.02.2017

RogLab razpisuje natečaj ROGLIGHT, kreativni izziv, namenjen oblikovanju sestavljivih svetilk/senčnikov za izdelavo z laserskim rezalnikom. 12 izbranih natečajnikov bo dobilo priložnost, da svoje ideje v RogLabu spremenijo v otipljive prototipe, ki se bodo potegovali za 8 nagrad v drugem krogu natečaja! 


Natečaj je o​dprt za: oblikovalce, izdelovalce, študente, arhitekte, umetnike, samostojno ali v skupini, pa tudi podjetja.

Natečaj je dvostopenjski: rok za oddajo del v 1. krogu je 14. 4. 2017, v 2. krogu pa 25. 5. 2017.

 

Nagrade:

1. nagrada: denarna nagrada v višini 600 EUR (vključno z davki) + enoletna članarina za RogLab + usposabljanja za samostojno rabo RogLabovih strojev

2. nagrada: denarna nagrada v višini 300 EUR (vključno z davki) + polletna članarina za RogLab + usposabljanja za samostojno rabo RogLabovih strojev

3. nagrada: denarna nagrada v višini 200 EUR (vključno z davki) + polletna članarina za RogLab + usposabljanja za samostojno rabo RogLabovih strojev

4.–12. nagrada: usposabljanje za samostojno rabo laserskega rezalnika + enomesečna članarina za RogLab

 

Dela prvih osmih nagrajencev bodo predstavljena na skupinski razstavi 17. 6. 2017 v kavarni Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, v okviru prireditve Poletna muzejska noč.
 

Dodatna pojasnila najdete v razpisni dokumentaciji ali na naslovu delavnica@roglab.si.


Pogosta vprašanja
 

1) Zanima me, ali lahko za izdelavo svetilke uporabimo le enega izmed naštetih materialov, ali lahko kombiniramo različne materiale (les/vezana plošča, papir/karton/valovita lepenka, g-plast, pleksi steklo, guma)?
Uporabljate lahko različne materiale, pri čemer morate upoštevati predpisani način izdelave in sestavljanja.


2) Ali lahko prijavim več izdelkov?
Vsak natečajnik ali natečajnica se lahko prijavi samo z enim izdelkom. natečajniki, ki bodo prijavili več izdelkov bodo izločeni. 


3.) Ali mora biti izdelek oblikovan nanovo ali je bil lahko že prej prijavljen na kak drug natečaj ali razstavljen na kakšni razstavi?
Izdelek je bil lahko oblikovan že prej. Izdelki, ki so bili javno že predstavljeni - na razstavi, v medijih ipd. pa bodo izločeni iz natečaja.

4) Ali lahko naredim lučko iz kovine?
Žal ne, saj je z laserskim rezalnikom v RogLabu ni možno izrezati.

 

5) Kako naj bi izgledala izjava o avtorstvu? Je to nek obrazec (če ja, kje ga dobim?) ali zgolj sama napišem, da sem avtorica in podpišem?
Lahko sami napišete in podpišete.

 

6) Ali lahko namesto skice priložim render izdelka?
Lahko.

7) Ali je načrt 1:1 mišljen kot načrt za laserski razrez ali načrt sestavljenega izdelka (torej naris, tloris, stranski ris)?
Oboje.