Sveže

Živel Strip! ŽIvela Animacija! Delavnica Stripovskih majčk

Organizira: Revija Stripburger

23.04.2016

RogLab osmim nagrajencem natečaja omogoča izdelavo lastne stripovske majice na delavnici z avtorjem Matejem de Ceccom, ki bo potekala v soboto,  23. aprila 2016, med 10. in 14. uro.

Živel strip! Živela Animacija! je letni nagradni natečaj za strip in animacijo za učence in dijake iz Slovenije in Furlanije-Julijske krajine. Organizirata ga italijansko združenje Viva Comix in uredništvo revije Stripburger, ki jo izdaja Forum Ljubljana. Natečaj, katerega namen je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja, je v zadnjih letih posegel tudi na polje animiranega filma. Skozi natečaj vsako leto predstavijo slovenskega in italijanskega avtorja s področja stripa in/ali animacije. Letos je za natečaj Saša Kerkoš ustvarila sodobnega Kurenta in ga zabeležila v knjižni izdaji Kurentove dnevne refleksije. Skozi natečaj so organizarorji predstavili tudi lik sodobnega brezdomca Homerja, ki ga je ustvaril  italijanski avtor Davide Toffolo.

Avtor: Fedja Kovič - izrez iz stripa Družinska Idila

Avtor: Fedja Kovič - izrez iz stripa Družinska Idila


Na natečaj je letos prispelo 524 stripovskih del, ki jih je ustvarilo 556 učencev in dijakov iz Slovenije in Trsta, sodelovalo pa je 43 osnovnih in 3 srednjih šol ter 17 posameznikov. 211 avtorjev je ustvarilo 55 animacij, sodelovalo je 5 osnovnih šol, 4 kulturno-izobraževalne institucije in 3 srednje šole, prejeli pa so tudi 1 prijavo posameznika.
 

Žirija v sestavi: Katerina Mirović, Tanja Skale (Stripburger), Igor Prassel (Animateka) in  Paola Bristot (predsednica združenja Vivacomix) se je sestala 3. aprila 2016 in izbrala nagrajence ter se zopet odločila, da bo podelila tudi (posebna) priznanja.
 

Več o natečaju in nagrajencih ter nagrajenkah: Živel strip! Živela animacija!