Sveže

Sobotnice: Izdelovalnica električnih avtomobilčkov

Organizira: RogLab

19.11.2016

Morda veste, kako električni avti delujejo? Ne? Pa bi se tega želeli naučiti? In električni avto izdelati tudi sami? Bi? No, potem pa pridite na delavnico v RogLab v soboto, 19. novembra, kjer boste z vrstniki in vrstnicami spoznavali, kako je mogoče izdelati električni avtomobilček.

Foto: RogLab

Foto: RogLab


Ste na cesti že videli avto na elektriko? Seveda ste! Tudi v Sloveniji namreč zadnja leta lahko opazujemo avtomobile, ki se na parkiriščih polnijo. Ja, prav polnijo se, tako kot se polnijo mobilni telefoni in prenosni računalniki, le da za avto rabiš malo večji in daljši kabel. Če še ne veste, pa jekleni konjički na baterije niso le ekološki, ampak so lahko tudi hitri in kul. Zato trenutno na svetu ni avtomobilske znamke, ki ne bi načrtovala svojega aerodinamičnega električnega dirkalnika. Prihodnost avtomobilizma je pač v električnem pogonu, to je zdaj že čisto jasno.

 

Vemo, da bi  raje skonstruirali kar tavelik avto, ampak za tak podvig ne bo dovolj časa, pa prostora tudi ne. Bo pa tri ure čisto dovolj, da se boste naučili oblikovati svoj avtomobilček, ga nato izrezali z laserskim rezalnikom ter vanj vstavili električni motorček in mehanske dele za prenos sil od motorja do koles, ki bodo vaš avtoček spravile v gibanje. Čisto na koncu bomo organizirali tudi pravo avtomobilistično dirko!
 

Starost: od 8 let naprej

Trajanje: 3 ure

Število udeležencev in udeleženk: 10

Cilj: izdelati električni avtomobilček

Dejavnosti: risanje, oblikovanje, spajkanje, lepljenje

Pridobljena znanja: osnove električnih avtomobilov in prenosov sil

Material: pleksi steklo, les

Orodje: flomaster, laserski rezalnik, spajkalnik, vroče lepilo

Mentorji: Tanja Gawish, Slavko Glamočanin, Tomo Per

Prijava in informacije: delavnica@roglab.si. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. V primeru odjave nam to prosim sporočite do četrtka, 17. februarja, da lahko mesto ponudimo drugim otrokom. Delavnica je brezplačna, za prigrizek bo poskrbljeno.