Sveže

Festival BOBRI 2015 tudi v RogLabu!

Otroška ustvarjalnica: Moja ulica

07.02.2015

Vsa mesta na otroški ustvarjalnici so že zapolnjena. Sledite našim objavam za naslednji termin ali pa obiščite katero od ustvarjalnic v MGML.

RogLab se pridružuje 7. festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki je letos posvečen arhitekturi in oblikovanju. Vabljeni v soboto, 7. februarja, od 10:00 do 13:00, ko bomo v RogLabu s pomočjo laserskega rezalnika ustvarjali vaše in naše ulice!
 
V kakšni ulici živiš? Široki, ozki, svetli, temačni, tihi, hrupni? So hiše v tvoji ulici velike ali majhne, stojijo skupaj ali so med njimi vrzeli? So pisane? So ob ulici pločnik, parkirišča, drevesa, travnik, park, igrišče, slaščičarna, trafika ali kak skrivnosten kotiček?
Na delavnici bomo pod mentorstvom arhitektke Anje Planišček in umetnostne zgodovinarke Martine Malešič sestavljali ulice – tiste, v katerih stanujemo, po katerih hodimo, ob katerih se igramo. Narisali bomo hiše, drevesa, ceste, kolesarske steze in pločnike, ki jih bomo nato iz različnih materialov izrezali z laserskim rezalnikom.

Prijava in informacije:
Brezplačna ustvarjalnica je namenjena otrokom in mladostnikom starim 9 let in več.
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava.

O festivalu Bobri 2015:
Leto 2015 zaznamuje 150-letnica rojstva arhitekta Maksa Fabianija, ki je pustil močan pečat na urbanistični zasnovi sodobne Ljubljane. 7. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo zato raziskoval arhitekturo in oblikovanje, večina delavnic in dogodkov v muzejih, galerijah in knjižnicah pa bo posvečenih prav temu.
Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče.