Sveže

Spletne modelarke in modelarji 'Crafty builders'

V partnerstvu z Rampa Laboratorijem in CtrlArt

04.03.2015

Četrtega marca s serijo delavnic 3D modeliranja in naprednega digitalnega izdelovalništva za mlade pričenjamo novo partnerstvo z RAMPA Laboratorijem s Kersnikove. V nizu dvanajstih delavnic bodo mlade modelarke in modelarji v Rampi spoznali napredni 3D virtualni svet pod mentorstvom grafičnih oblikovalcev iz CtrlArt. Najbolj nadebudni udeleženci in udeleženke bodo junija svoje znanje nadgradili še v nizu delavnic v RogLabu, kjer bodo svoje virtualne 3D kreacije izdelali v otipljive predmete. Brezplačni program je namenjen mladim od 12 do 15 let.

Spletne modelarke in modelarji 'Crafty builders' 2014, Rampa Lab, foto: Hana Jošić.

Spletne modelarke in modelarji 'Crafty builders' 2014, Rampa Lab, foto: Hana Jošić.


V Rampi bodo v marcu potekale delavnice 3D modeliranja animiranih likov 'Crafty builders' in spoznavanja celotnega produkcijskega procesa v ozadju izdelave 3D animacij. V nizu dvanajstih delavnic bodo mlade modelarke in modelarji vstopili v napredni 3D virtualni svet ter se pobliže spoznavali z njim. V odprtokodnem grafičnem računalniškem programu Blender bodo ustvarjali 3D objekte, okolja, like in animacije ter gradili svoje virtualno mesto prihodnosti. Vse skupaj bo začinjeno z angleškim jezikom. Iz virtualnega se bomo nato podali še v otipljivi svet digitalnega izdelovalništva. Najbolj vnete modelarke in modelarji, ki jih navdušujejo t.i. 'hands-on' pristopi, bodo imeli priložnost spoznavanja in ustvarjanja s stroji za napredno digitalno produkcijo. V RogLab-u bodo pod mentorstvom tehnične ekipe s pomočjo 3D tiskalnika, laserskega rezalnika in CNC rezkalnika izdelali svoje virtualne 3D kreacije.

Prijava in informacije:
Delavnice so namenjene osnovnošolkam in osnovnošolcem (12-15 let), ki vas privlači svet 3D animacij. Ne pričakujemo nobenega predhodnega znanja ali izkušenj, zaželena je uporaba lastnega prenosnega računalnika ter velika želja in nekaj časa, ki ga želite nameniti učenju in skupnemu ustvarjanju.

Delavnice so brezplačne, zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava.

Lokaciji:
Rampa Lab, Kersnikova 4, Ljubljana | 4. marec - 3. junij 2015, 15.30-17h 
RogLab, Petkovškovo nabrežje 67, Ljubljana | junij 2015