Sveže

Mednarodna delavnica DESIGN (dis)ABILITY

Poziv udeleženkam in udeležencem

09.02.2015

Poziv je zaključen. Izbrani udeleženci in udeleženke delavnice po abecednem redu: Evrim Büyükaslan (TR), Hedvig af Ekenstam (SE/SI), Levi Goldman (US), Maria Mullane (GB), Magdalena Orasche (AT/DE), Andrius Pukys (LT), Maja Šimunović (HR), Dejan Tašner (SI), Jensin Elaine Wallace (US), Petja Zorec (SI).

Produkcijski center RogLab v Ljubljani in Open Style Lab s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT) iz ZDA vabita oblikovalce in oblikovalke ter inženirje in inženirke k udeležbi na mednarodni sodelovalni delavnici DESIGN (DIS)ABILITY, ki se bo osredotočala na modno oblikovanje, gibalno oviranost in asistenčno tehnologijo. Delavnica bo potekala v Ljubljani od 30. marca do 3. aprila 2015.

RogLabov prototip, pelerina oblikovalke Petje Zorec, Foto: Branko Čeak

RogLabov prototip, pelerina oblikovalke Petje Zorec, Foto: Branko Čeak


Namen delavnice je izdelati modne dodatke v sodelovanju z gibalno oviranimi uporabniki in uporabnicami. Devetim izbranim udeležencem in udeleženkam bo omogočila odlično priložnost, da v mednarodnem okolju sodelujejo v procesu univerzalnega oblikovanja, ki v ospredje postavlja uporabnika in uporabnico. Izziv za sodelujoče bo oblikovanje estetsko všečnih in hkrati funkcionalnih modnih dodatkov. Pod večdisciplinarnim mentorstvom skupine strokovnjakov in strokovnjakinj za modno oblikovanje in inženiring bodo spoznali različne tehnike proizvodnje ter osnovno programiranje in elektroniko za nosljivo tehnologijo. Izbrani prototipi, ki bodo nastali na ljubljanski delavnici, bomo aprila 2015 ob drugih izdelkih Open Style Laba predstavili na modni reviji festivala DISART, največjega festivala s fokusom na umetnosti hendikepa v ZDA. Razpisno dokumentacijo najdete tukaj.

 

Rok za prijavo: 9. 2. 2015
Dodatne informacije: Za dodatne informacije v zvezi s pozivom smo na voljo do 12. januarja 2015 na naslovu info@roglab.si. Odgovori bodo objavljeni najkasneje do 15. januarja 2015 na RogLabovi spletni strani.

 


Organizatorji: RogLabOpen Style LabMuzej in galerije mesta Ljubljane
Podporniki: Mestna občina LjubljanaVeleposlaništvo ZDA v SlovenijiMIT
Partnerji: Zavod Culturemaker, YHD – društvo za teorijo in kulturo hendikepa, Slovenski etnografski muzej, Zdravstvena fakulteta, Univerza v Ljubljani 
Sponzorji: City Hotel Ljubljana