Sveže

Otroška ustvarjalnica svetlobnih OBJEKTOV z umetnikom Natanom Eskujem

Novoletno darilo Svetlobne gverile in RogLaba

20.12.2014

Vsa mesta na ustvarjalnici so zasedena.

V soboto, 20. decembra, vas med 10:00 in 13:00 vabimo na otroško reciklažno ustvarjalnico z vsestranskim ustvarjalcem Natanom Eskujem, kjer bodo mladi ustvarjalci iz odsluženih predmetov s pomočjo polimerne mase izdelovali preproste svetlobne objekte.

Živimo v času nezadržne potrošnje, ki naš bivanjski prostor preobraža v megalomansko deponijo odpadkov. Prav zaradi tega reciklaža postaja vse bolj pomemben del življenja osveščenega in okolju prijaznega sodobnega človeka.Tokrat bomo na ustvarjalnici odsluženim predmetom spremenili namembnost tako, da bomo iz njih izdelali preproste svetlobne objekte. Otroci bodo pod mentorstvom izkušenega ustvarjalca s pomočjo polimerne mase neuporabne predmete spremenili v uporabna in domišljijsko zasnovana naredi-si-sam svetila za vaš dom ter se tako spoznali z osnovami reciklaže. Da bo na voljo čim več predmetov, zainteresirane pozivamo, da prebrskajo svoje garaže in podstrešja ter s seboj prinesejo čim več odslužene krame (zamaške, lego kocke in druge drobne smeti).

Brezplačna delavnica je novoletno darilo festivala Svetlobna gverila in RogLaba. Namenjena je osnovnošolcem. Predhodna znanja ali posebne spretnosti niso potrebna, za prigrizek bo poskrbljeno.

Prijava in informacije: maja.vute@mgml.si
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava.

Avtor: Natan Esku; Foto: Natan Esku

Avtor: Natan Esku; Foto: Natan Esku