Sveže

Plesoči risarski robotki v Mariboru

Otroška ustvarjalnica s Stefanom Doepnerjem

15.11.2014

Delavnica Plesočih risarskih robotkov v Mariboru je polna do zadnjega kotička. Vse otroke, ki se delavnice ne boste mogli udeležiti, vabimo, da plesočega robotka preizkusite na razstavi v Vetrinjskem dvoru.

V soboto, 15. novembra, vas med 10:00 in 13:00 vabimo na ustvarjalnico z umetnikom Stefanom Doepnerjem, Plesoči risarski robotki. Ustvarjalnica bo potekala v okviru gostujoče razstave RogLab - tovarna, ki dela samo sebe v Centru grafičnih umetnosti v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Na delavnici si bodo udeleženke in udeleženci izdelali enostavnega robotka, ki se premika s pomočjo treh nog-pisal in motorja, ki z vibriranjem poganja robotka v avtonomen risarski ples.
Otroci se bodo spoznali z osnovami mehanike in elektronike, osnovami elektromehaničnih procesov ter 3D tehnologijami, s katerimi so izdelani posamezni deli robotkov. Z dodajanjem kabla, vijačenjem, spajkanjem ter sestavljanjem posameznih komponent se bodo spoznali z električnim tokom, delovanjem motorčka ter temelji elektronike. Predhodna znanja ali posebne spretnosti niso potrebna.
Brezplačna delavnica je namenjena otrokom od 8. do 12. leta.

Prijava in informacijeinfo@roglab.si
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava.

Fotografija z lanske ustvarjalnice v RogLabu. Foto: Miha Fras.

Fotografija z lanske ustvarjalnice v RogLabu. Foto: Miha Fras.