Sveže

Elektronika s plastelinom

Organizira RogLab, Izvaja POTI-POTI.org

21.06.2014

Vsa mesta na otroški ustvarjalnici so že zasedena.

V soboto, 21. junija, vas med 10:00 in 13:00 uro vabimo na otroško ustvarjalnico, na kateri bomo iz plastelina izdelali integrirano vezje. Otroci se bodo spoznali z osnovami elektronike in elektrike, s prevodnim plastelinom in z osnovnimi sestavnimi deli. Poleg spoznavanja elektronike želimo vse udeležence spodbuditi k eksperimentiranju in k skupinskemu delu, dodatna prednost plastelina pa je, da ga lahko otroci poljubno oblikujejo. Ustvarjalnica je namenjena otrokom, starim od 6 do 12 let, vodijo jo POTI-POTI.org.

Foto: Christopher Hall

Foto: Christopher Hall


Cilj ustvarjalnice je izdelati integrirano vezje iz plastelina. Dejavnosti vključujejo razlago o  elektriki, o konceptih energije in moči, preko iger pa bodo otroci odkrivali, kako potuje signal. Na ustvarjalnici se bodo otroci igrali z LED žarnicami, upori in baterijami, oblikovali s prevodnim plastelinom in eksperimentirali. Otroci bodo po lastni želji oblikovali raznolike figurice (avto, medveda, cvetlico…), s katerimi bomo potem sestavili zgodbo. Izdelane figurice se bodo prižgale, ko bosta dva predmeta prišla v stik.

Po ustvarjalnici bodo otroci lahko odnesli domov 100g prevodnega in 100g neprevodnega plastelina različnih barv, 9V- baterijo in 3 LED žarnice ravno tako različnih barv.

Prijava in informacije
Ustvarjalnica je namenjena otrokom, starim od 6 do 12 let.
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. Za dodatne informacije nam pišite na info@roglab.si.


Cena in način plačila
Kotizacijo v višini 5,00 EUR za materialne stroške lahko poravnate v RogLabu, na Odprtem terminu, vsak ponedeljek in sredo, od 16:00 do 20:00, ali pa na dan dogodka, vendar vam v tem primeru mesta ne moremo nujno zagotoviti, saj je število mest omejeno.