Sveže

3D digitalno modeliranje: Sketchup

Organizira RogLab, Izvaja POTI-POTI.org

15.05.2014

V RogLabu se začenja modeliranje - izobraževanje poteka v 3 sklopih, vsak sklop v 2 težavnostnih stopnjah, izvaja pa ga POTI-POTI.org, in sicer v angleškem jeziku, s stalno navzočim slovensko govorečim asistentom. Na majskem urniku je prvi sklop: izobraževanje za hitro 3D modeliranje s CAD-ovim programjem Sketchup.

 

Maja bo v RogLabu potekalo izobraževanje za hitro 3D modeliranje s Sketchupom, programsko opremo CAD-a (Computer aided design - računalniško podprtega oblikovanja). Prva stopnja bo potekala v četrtek, 15. maja, od 16:00 do 20:00, druga stopnja pa v četrtek, 22. maja, ob istem času. Vabljeni k prijavi!

Sketchup je programska oprema za 3D modeliranje, ki je zaradi intuitivnih orodij za gradnjo in transformacijo ter uporabniku prijaznega okolja idealen uvod v digitalno oblikovanje. Hkrati predstavlja izkušenim uporabnikom CAD-a zmogljivo orodje za izredno hitro 3D vizualizacijo in modeliranje.
Sketchup je med najbolj razširjenimi paketi 3D modeliranja, njegova številčna skupnost uporabnikov pa si zamisli in realizacije deli v 3D-skladiščih, izmenjuje si tudi izkušnje in tehnično pomoč.


Zelo dodelano različico programa si lahko brezplačno naložite na sketchupovi spletni strani.


Splošne informacije:

Cilj:
spoznati in obvladati najpomembnejša orodja za 3D modeliranje, ki jih ponuja platforma Sketchup.
Ciljna publika: arhitekti, oblikovalci (zlasti notranje opreme in industrijski oblikovalci), razvijalci iger, strojni inženirji, obrtniki, rokodelci in drugi ustvarjalci, ki vas zanima digitalno oblikovanje in želite spoznati CAD-ovo programsko opremo.
Delovni jezik: angleščina s slovensko govorečim asistentom.
Delovni material: vsak udeleženec mora imeti lastnen prenosni računalnik z najnovejšo različico sketchupa, priporočamo tudi miško s koleščkom.
Število udeležencev: 6-7. 
Posebna ponudba in ugodnosti: tisti, ki se vpišete na 1. in 2. stopnjo, ste upravičeni do brezplačne pomoči v okviru Odprtih terminov - pridobite mesečno članstvo v RogLabu.

Informacije in prijave: za podrobnejše informacije ali prijavo pišite na info-slo@poti-poti.org; prijavite se lahko tudi tukaj

 


1. stopnja: osnove 3D modeliranja s programom Sketchup

Cilj:
osvojiti osnovna orodja za 3D modeliranje s sketchupom, seznaniti se z vmesnikom in navigacijskim oknom, osvojiti izvoz datoteke za 3D tiskanje. Ob koncu tečaja boste znali oblikovati lastne izdelke in projekte. Pridobljeno znanje je zelo uporabno za nadaljnjo uporabo RogLabove opreme.

Vsebina tečaja:
1.1. Spoznavanje različnih CAD-ovih paketov in njihova uporaba
1.2. Sketchupov vmesnik
1.3. Pridobivanje datotek z interneta
1.4. Zabavna geometrija s CAD programsko opremo: zumiranje in navigacija po modelu
1.5. Osnove 3D modeliranja
1.6. Izvoz v datoteko *.stl

Informacije in prijave:
Cena: 35,00 EUR
Datum: 15. maj 2014, od 16:00 do 20:00
Predznanje in izkušnje: ni potrebno


2. stopnja: napredna orodja za modeliranje, upodabljanje in animacije s programom Sketchup

Cilj:
izpopolniti znanja 3D modeliranja, osvojiti napredne načine in možnosti modeliranja, raziskovanje in spoznavanje vseh izraznih predstavitvenih možnosti platforme Sketchup. Ob koncu tečaja boste v sketchupu sposobni izvesti vsakršen projekt ter pripraviti lastne digitalne podobe in animacije za uspešno predstavitev svojih zamisli.

Vsebina tečaja:
2.1. Modeliranje s poligonom: postavitev stranice
2.2. Upodabljanje in teksture
2.3. Sketchupovi stili
2.4. Animacije
2.5. Izvoz v CAD-formate
2.6. Uvoz iz drugih CAD-formatov

Informacije in prijave:
Cena: 35,00 EUR
Datum: 22. maj 2014, od 16:00 do 20:00
Predznanje in izkušnje: poznavanje sketchupovega okolja in vmesnika ter orodij za oblike in preoblikovanja.