Sveže

Živel strip!

Organizirata Viva Comix in Stripburger

04.04.2013

RogLab osmim udeležencem natečaja Živel strip! omogoča izdelavo lastne stripovske majice na brezplačni delavnici, ki bo potekala v soboto, 13. aprila 2013. Delavnico bo vodil David Krančan.

strip Ajša Beganović

strip Ajša Beganović

 

Živel strip! je letni nagradni natečaj za strip in animacijo za učence in dijake iz Slovenije in Furlanije-Julijske krajine, ki ga organizirata italijansko združenje Viva Comix in uredništvo revije Stripburger, ki jo izdaja Forum Ljubljana. V natečaju vsako leto predstavimo enega slovenskega in enega italijanskega stripovskega avtorja tako, da njune like iz stripov ponudimo udeležencem v navdih. Letos v glavnih vlogah nastopata Radovan s planeta Beta, ki ga je ustvaril Matjaž Schmidt, in Mimmo Balocco italijanskega risarja Roberta La Forgie. Slednji je ta lik ustvaril posebej za ta natečaj. Zaključni del projekta je razstava del udeležencev in podelitev nagrad. Nagrade prispevajo revije Ciciban, Cicido, Pil, Stripburger, Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta in RogLab.

 

Za natečaj je 366 stripovskih del ustvarilo 380 učencev in dijakov iz Slovenije, sodelovalo pa je 55 šol. Stripe je narisalo 101 učencev iz Italije. Na 9 šolah so ustvarjali animacije in rezultat je 23 kratkih animiranih filmov, ki jih je ustvarjalo preko 50 slovenskih učencev in dijakov.
 

Žirija, ki so jo sestavljali: Paola Bristot (profesorica in predsednica združenja Viva Comix), Igor Prassel (direktor festivala Animateka), Katerina Mirović (članica uredništva revije Stripburger), je nagrajence izbrala 24. marca.

 

Razstavo del udeležencev in udeleženk natečaja si lahko od 29. marca do 30. aprila  ogledate v Trubarjevi hiši literature.