Sveže

musdan

Izvaja LKM - Muslauf in TM priboljški

11.04.2013

Člana Ljubljanske kolesarske mreže, kulturno-kolesarsko društvo Muslauf in TMpriboljški, 11. aprila organizirata Musdan, kolesarsko-izobraževalni dogodek, na katerem se lahko naučite izdelati  kolesarsko opremo - tokrat kolesarsko torbo in kolesarsko luč. Poleg tega se boste na delavnici seznanili  z razvojem oblikovalskega izdelka ter tehnologije 3d tiskanja, čez ves dan pa bo možno preizkusiti kolesa Muslauf in pridobiti konkretne nasvete za izdelavo ali predelavo koles. Delavnicam sledi ogled filma s kolesarsko tematiko, ki bo projeciran na steno RogLaba. Musdan bomo sklenili z nočno vožnjo po ulicah Ljubljane.

 

Program Musdneva

15:00 pričetek dogodka, sprejem udeležencev
16.00 delavnica torbice Ecocycle in delavnica Muslight
19:00 večerno kolesarjenje po mestu
20:00 projekcija kolesarskega filma v prostorih Muslauf (Celovška cesta 50)

 

Delavnica torbice Ecocycle

Izdelajte si povsem svojo kolesarsko torbico! Material: plastične vrečke, ki jih prinesete s seboj. Čas izdelave: 2-3 ure. Udeleženci  delavnice in obiskovalci Musdneva si boste lahko podrobno ogledali tudi unikatno večnamensko kolesarsko torbo, ki je posebej za ta dogodek nastajala v zadnjih tednih.

Predznanje: Za delo ne potrebujete nobenega predhodnega znanja ali orodja. Delavnica je namenjena vsem kolesarjem in ustvarjalcem.

Prijava in informacije: info@roglab.si
Prijavnina: 5 eur. Znesek poravnate na samem dogodku.

Mentorica: Delavnico pripravlja in vodi Tjaša Mavrič, arhitektka in oblikovalka, ki ustvarja pod blagovno znamko TMpriboljški.

 

Delavnica Muslight

Sestavite si čisto svojo kolesarsko luč! V predhodno natisnjena 3d ohišja bomo s pomočjo študentov elektrotehnike vgradili LED diode, vezja ter baterije. Čas izdelave: 3 ure. Zaželene ročne spretnosti. Lučke boste seveda obdržali.
Na podlagi kreativnega izziva je bilo izbranih 8 udeležencev, ostali radovedneži in radovednice pa si lahko potek delavnice ogledate na Musdnevu ali jo spremljate na Muslauf blogu. Uporabnost lučke vam bomo predstavili tudi na skupni večerni vožnji po mestu.

Delavnico vodi industrijski oblikovalec Tilen Sepič.