Sveže

Moja tablica – delavnica kolesarskih tablic

Izvaja Društvo oblikovalcev Slovenije

25.05.2013

V soboto, 25. maja, vas ob 10:00 vabimo v RogLab na otroško delavnico, namenjeno olepšanju in označbi kolesa s povsem svojsko »registrsko« tablico. Od zamisli do izvedbe bo vsak prišel sam, seveda pod vodstvom mentoric, ki bosta poskrbeli za popoln izdelek, za povrh pa še uvedli v uporabo sodobnih tehnologij. Vzporedno z ustvarjalnico bo pred RogLabom potekala tudi popravljalnica koles.

Foto: Anka Štular

Foto: Anka Štular


Moja tablica je delavnica, na kateri otroci ustvarijo konkreten izdelek, ob tem uporabijo svojo domišljijo in ustvarjalnost, se seznanijo s pomenom prepoznavnosti, označevanja, spoznajo prednosti sodobnih tehnologij. Svoje kolo označijo tako, da se ve, čigavo je, in da ga prepoznajo že od daleč, v še tako veliki množici ostalih. Vsak otrok dobi tablico, veliko 15 x 8 cm, izdelano iz barvnega akrilnega stekla. Na papir nariše svojo domišljijsko tablico. Skenirano risbo izreže iz odsevne folije in nalepi na tablico. Tablico skupaj pritrdimo na kolo. Otroci med delavnico spoznavajo osnove ustvarjanja in proces oblikovanja od ideje do končnega izdelka. Doživijo realizacijo lastne zamisli, moč lastne kreativnosti. Dobijo povsem svoj izdelek!


Komu je delavnica namenjena?
Ciljna skupina: otroci kolesarji, stari 6−10 let.
Zahtevana predznanja: ni zahtevanih predznanj.
Udeleženci naj imajo s sabo: svoje kolo, dobro voljo, lahko tudi že zamisel.
Trajanje delavnice: 2 uri.


Prijava in informacije: info@roglab.si
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna na podlagi izpolnjene prijavnice do 23. maja. Kotizacijo v višini 5 eur lahko poravnate na delavnici.

Z delavnico se pridružujemo programu Kolesarskega festivala, ki poteka v Ljubljani od 24. - 26. maja.

O mentoricah
Mateja Panter, diplomantka Fakultete za arhitekturo UL, deluje kot samostojna ustvarjalka na področju arhitekture, oblikovanja interierja, produktov in grafike, kreativnega svetovanja ter v strokovni publicistiki. Predstavila se je na Salone Satellite v Milanu, Re:design Europe v Berlinu, World Design Capital Helsinki in na več samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji. Leta 2009 je bila izvoljena za predsednico Sekcije za industrijsko oblikovanje DOS. Je interdisciplinarna ustvarjalka, ki v sodelovanju z sodelavci raznolikih strok in veščin sestavlja kreativne platforme, s katerih se razvijejo projekti z dodano vrednostjo.

Anka Štular je samostojna oblikovalka, soustanoviteljica blagovne znamke Skarabej in vodja studia Krearna,  katerega poglavitna odlika je dinamično sodelovanje majhnega kolektiva s številnimi zunanjimi sodelavci sorodnih področij. Deluje na širokem področju od celostne vizualne komunikacije do oblikovanja prostora in izdelkov. Prepričana je, da dobro oblikovanje omogoča jasno, a nenasilno sporočilo. Le-to naj spodbuja komunikacijo, da ne bomo le pasivni uporabniki v okolju vse bolj prisotnih vizualnih nagovarjanj.