Sveže

stefan doepner: Plesoči risarski robotki

UstVarjalna delavnica za otroke in mladostnike

22.06.2013

Delavnica je že polno zasedena!

V soboto, 22. junija, vas med 10:00 in 12:00 vabimo v RogLab na ustvarjalno delavnico, na kateri bomo izdelovali plesoče risarske robotke. Delavnica je namenjena radovednežem od 8. do 12. leta.


Na delavnici si bodo udeleženci izdelali enostavnega robotka, ki se premika s pomočjo treh nog-pisal in
motorja, ki z vibriranjem poganja robotka v avtonomen risarski ples. Udeleženci se bodo spoznali z osnovami mehanike in elektronike ter elektromehaničnih procesov ter 3D-tehnologijami, s katerimi bodo izdelani deli robotkov.

O mentorju: Stefan Doepner je umetnik z dolgo kilometrino ustvarjanja na področju tehnološko podprte umetnosti, robotike in zvočne umetnosti. Ustvarja samostojno, v različnih umetniških skupinah, kot so f18 Institut za umetnost, informatiko in tehnologijo (Hamburg), Cirkulacija 2 in KUD Obrat (oboje v Ljubljani), s svojim znanjem pa podpira številne ustvarjalce, med drugim tudi avstralskega umetnika Stelarca.

Prijava in informacije: info@roglab.si
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na podlagi izpolnjene prijavnice do 20. junija. V prijavnico vpišite še starost otroka. Kotizacijo v višini 5 eur lahko poravnate na delavnici.

Foto: arhiv f18 Institut za umetnost, informatiko in tehnologijo

Foto: arhiv f18 Institut za umetnost, informatiko in tehnologijo