Prototipi

ROGLAB OPEN: Mesto za vse

rezultati natečaja

28.02.2018

Modularni obešalnik ekipe Shirting multi.hanger, barvita klančina za kolesarje Rognik in preuporabljene potiskane tkanine Zarjavela bela so ob prijavi najbolj prepričali strokovno žirijo mentorskega programa Mesto za vse, ki deluje pod okriljem mednarodne mreže FablabNet. Z mentorsko pomočjo RogLaba, pilotnega projekta centra Rog, ter projektnih partnerjev so avtorji zasnovali in razvili svoje prototipe ter jih udejanili s pomočjo 3D in drugih digitalnih izdelovalniških tehnologij.

Foto: Miran Kambič

Foto: Miran Kambič

 

Natečaj, ki se je zaključil v septembru 2017, je k udeležbi pozival projekte s področja produktnega in modnega oblikovanja ter arhitekture in umetnosti, katerih cilj je razširjati meje ustvarjalne rabe 3D tehnologij ter razvijati družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, ki prispevajo h kvalitetnejšem življenju posameznikov in skupnosti. Prijavilo se je 16 projektov.

 

Izborno komisijo so sestavljali Luka Mali – Fakulteta za elektrotehniko UL, Kristijan Tkalec – Zavod Kersnikova (Biotehna, Rampa laboratorij) Karin Košak – Naravoslovnotehniška fakulteta UL, Katerina Mirović – Forum Ljubljana, Meta Štular – RogLab, Muzej in galerije mesta Ljubljane in François Friderich – RogLab, Muzej in galerije mesta Ljubljane.

 

Trije izbrani projekti so plod skupnega dela mentorjev ter nagrajencev, nastajali pa so med oktobrom 2017 in februarjem 2018.

Projekt je del programa FabLabNet, sofinanciranega iz programa Interreg Srednja Evropa.