Predavanja

Video in fotografija z brezpilotnega letalnika

Predavanje Izvaja Naravoslovnotehniška fakulteta UL

21.05.2015

 

21. maja (z začetkom ob 18.00) bo v RogLabu potekalo predavanje o snemanju in fotografiranju iz zraka s pomočjo dronov oz. brezpilotnih letalnikov. Pod mentorstvom Andreja Učakarja, strokovnjaka s področja digitalnega videa in multikopterjev, boste spoznali in preizkusili uporabnost dronov v video- in fotoprodukciji.

 

Zajem slike/videa iz zraka lahko poteka prek klasičnih, uveljavljenih metod – uporabe letal, helikopterjev, balonov, zmajev ali padal. V zadnjih letih pa so za posnetke iz zraka postali zelo uporabni “multirotorniki”, “kopterji” oziroma “droni”. Uporabljajo se na številnih področjih, od vojske, energetike, kmetijstva, komunikacije in medijev do humanitarnih akcij. Z naglim razvojem tehnoloških rešitev so danes multirotorniki postali obvezen kos opreme v vsaki večji videoprodukciji.

 

Na predavanju boste izvedeli, iz katerih materialov so multirotorniki sestavljeni, kako delujejo, katera znanja in opremo potrebujemo za njihovo varno delovanje, kakšni so načini in možnosti uporabe za zajem slike. Ob koncu predavanja bo sledilo demo letenje.

 

Prijave in informacije:

Predavanje je brezplačno. Zaradi prostorske omejenosti in lažje organizacije vas prosimo, da svoj prihod napoveste na: delavnica@roglab.si.