Natečaji

DESIGN (DIS)ABILITY

Mednarodni kreativni izziv: oblikovanje modnih dodatkov za gibalno ovirane

16.05.2014

Natečaj je zaključen. Zahvaljujemo se vsem avtorjem, ki so oddali svoje predloge. Rezultate natečaja si lahko ogledate tukajIzbranima avtoricama čestitamo!
 

RogLab v sodelovanju z YHD - Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisuje DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček. Večina dodatkov, ki jih gibalno ovirani danes dobijo na trgu, so namreč funkcionalni – v osnovi niso namenjeni gibalno oviranim ali pa so zasnovani kot medicinski pripomoček. Z natečajem torej ne iščemo niti medicinskega niti športnega pripomočka, temveč sodobno zasnovane, vizualno privlačne, moderne in uporabne modne dodatke, ki so funkcionalni in estetski hkrati.

Rok za prijavo: 16. 5. 2014
Odprt za: vse oblikovalce ali oblikovalske skupine
Nagrade: denarni nagradi za prvi dve najboljši rešitvi: 1000 EUR, 300 EUR; nagrada v materialu za tretjeuvrščeno rešitev: 200 EUR.

Nagrado v materialu podarja Svet metraže. Vsi nagrajenci prejmejo tudi Usposabljanje za samostojno rabo vezilnega stroja in članarino za RogLab.

Člani žirije: Sanja Grcić, Društvo SOTO; Špela Šubic, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO); Klaudija Poropat, YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa; Tea Pristolič, RogLab; Nejc Stupan, RogLab.

Partnerji projekta: Zavod Culturemaker, YHD - društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Dodatne informacije: Razpisno dokumentacijo najdete tukaj. Vprašanja v zvezi z natečajem pošljite na e-naslov info@roglab.si do 23. 4. 2014. Odgovore bomo na RogLabovem spletišču objavili najkasneje 28. 4. 2014.

Handyburger (izrez naslovnice), posebna izdaja revije Striburger, nastale v sodelovanju z YHD. Avtor ilustracije: Jakob Klemenčič.

Handyburger (izrez naslovnice), posebna izdaja revije Striburger, nastale v sodelovanju z YHD. Avtor ilustracije: Jakob Klemenčič.