Natečaji

KREATIVNI IZZIV: Kolesarska lučka

MUSLAUF

11.03.2013

Izziv je zaključen. Foto vtise z delavnice si lahko ogledate tukaj.

 

Ne zamudite priložnosti za oblikovanje in izdelavo unikatne lučke za kolo, ki se lahko razvije v pravi serijski produkt v sodelovanju z drugimi ustvarjalci in strokovnjaki.

 

Svoje skice pošljite do 25.3.2013 na info@muslauf.si. Avtorji najbolj perspektivnih idej bodo sodelovali v skupinskem ustvarjalnem in produkcijskem procesu in prejeli brezplačen izvod unikatne lučke. Ostali kandidati in kandidatke bodo povabljeni k sodelovanju v okviru splošnih pogojev delavnice, ki bodo objavljeni kasneje.

Delavnica Muslight v RogLabu. Foto: Tilen Sepič

Delavnica Muslight v RogLabu. Foto: Tilen Sepič

 

Proces oblikovanja

 

Facebook skupina - do konca marca.

Najboljše ideje bomo skupaj razvijali na delavnici, ki bo sprva potekala v okviru Facebook skupine Muslight, kjer bodo udeleženci in udeleženke aktivno sodelovali v procesu izdelave produkta s poudarkom na prototipiranju s 3D tiskalnikom.
 

Izdelava lučke vključuje tudi razvoj elektronike, določanje natančnejše uporabniške izkušnje vklop/izklop ter dodatne funkcije (jakost) itd. Delavnica se bo nadaljevala  z razvojem ohišja, kjer bo poudarek na prilagodljivosti montaže na raznovrstna kolesa. Vmesne rezultate poteka razvojnega procesa ter testov bomo sproti objavili tudi na spletni strani www.muslauf.si
 

Praktična delavnica - prvi teden aprila.

V prvem tednu aprila se bomo preselili v RogLab, kjer bomo najbolj primerne testirali na 3D tiskalniku, najuspešnejšo pa bomo razvili do konca v maloserijski delujoči izdelek, ki bo ob koncu delavnice nanatisnjen/sestavljen v 10 kosih.

 

Vsi sodelujoči bodo izdelke obdržali.
 

Tokratni kreativni izziv je del programa Musdan, ki bo 11. aprila od 15:00 do 21:00 potekal v RogLabu.