Utripajoči novoledni okraski - ni več na voljo :(

Primerno za: odrasle ali otroke (9+)

Ta delavnica žal ni več na voljo.

 

Predstavljamo novoletni okrasek, ki zmore vse: je premičen, brezžičen in spravi vsakega na plesišče! Na delavnici bodo udeleženci izdelali utripajoče okraske z LED-lučmi, ki pobliskujejo v ritmu glasbe.

 

Na delavnici se boste seznanili z osnovami elektronike, delali boste namreč s kondenzatorji, tranzistorji in upori ter jih povezali z mikrofončkom. Slednji zazna zvok in ob prejetem signalu prižiga dve LED-lučki. Osnovo okraska boste izdelali iz CD-ploščkov, ki jih boste razrezali z laserskim rezalnikom, vezje pa boste pritrdili s spajkanjem.             

Izdelane okraske boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.

Trajanje: 3 ure
Število udeležencev: 8
Predznanje: ni potrebno
Cilj: izdelava utripajočega novoletnega okraska
Dejavnosti: spajkanje, risanje, oblikovanje, lepljenje
Pridobljena znanja: osnove elektronike
Material: električni kabli, LED-lučke, tranzistorji, upori, kondenzatorji, mini mikrofon
Orodje: spajkalnik, pištola za lepljenje, laserski rezalnik

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec; prijave sprejemamo do zapolnitve naših zmogljivosti. Vsaka organizacija si lahko izbere eno ustvarjalnico in še dodatno za rezervo. V prijavni obrazec vpišite podatke vaše organizacije in tri datume obiska, ki vam najbolj ustrezajo. Poskusili se bomo kar najbolj prilagoditi vašim izbranim datumom, če izvedba v želenih terminih ne bo mogoča, pa vam bomo predlagali nove. Izbor organizacij bo potekal po načelu »kdor prej pride, prej melje« in v skladu z geografsko razporejenostjo.


 

FabBox je del programa FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.