Svetlobna zavesa

Primerno za: odrasle ali otroke (12+)

Če iščete primerno kuliso za predstavo ali zabavo, vam predlagamo, da se poigrate s svetlobo! Vendar pozor, v RogLabu ne ubiramo bližnjic: projektor boste napravili kar sami, z njim pa boste lahko ustvarjali svetlobne risbe v prostoru.

 

 

Svoje ideje in risbe boste pretvorili v vektorske podobe, slednje pa z uporabo laserskega rezalnika spremenili v fizične matrike, ki jih boste lahko projicirali na različne površine v notranjih in zunanjih prostorih. Poleg spoznavanja anatomije projektorja se boste spoprijeli tudi z osnovami elektronske teorije ultra svetlih LED-žarnic in preprostim vezjem za krmiljenje.

Izdelani projektor boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.

Trajanje: 3 ure
Število udeležencev: 8
Predznanje: ni potrebno
Cilj: izdelava delujočega projektorja
Dejavnosti: načrtovanje, lepljenje, spajkanje
Pridobljena znanja: osnove Ohmovega zakona, osnove projekcijske optike
Material: pleksi steklo, karton, LED-žarnice, žica za spajkanje, AAA-baterije, elektronske komponente (stikalo, čip, upori)
Orodje: 3D-tiskalnik, laserski rezalnik, spajkalniki, lepilne pištole
Avtor delavnice: Staš Vrenko

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec; prijave sprejemamo do zapolnitve naših zmogljivosti. Vsaka organizacija si lahko izbere eno ustvarjalnico in še dodatno za rezervo. V prijavni obrazec vpišite podatke vaše organizacije in tri datume obiska, ki vam najbolj ustrezajo. Poskusili se bomo kar najbolj prilagoditi vašim izbranim datumom, če izvedba v želenih terminih ne bo mogoča, pa vam bomo predlagali nove. Izbor organizacij bo potekal po načelu »kdor prej pride, prej melje« in v skladu z geografsko razporejenostjo.


 

FabBox je del programa FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.