ROGoFlora - ni več na voljo:(

Primerno za: odrasle ali otroke (9+)

Ta delavnica žal ni več na voljo.

 

ROGoFlora je robotska varuška za sobne rastline, ki vas s kazalnikom vlažnosti prsti v cvetličnih lončkih opomni na vaše zelene varovance.

 

Na delavnici boste izdelali vezje, ki zaznava raven vlažnosti. Ko je v prsti zadostna količina vode, sta LED-lučki v očeh ROGoFlore ugasnjeni, ko se raven vlage zniža, pa utripata in tako opozarjata, da je treba rastlino v cvetličnem lončku zaliti. Ohišje robota ROGoFlore boste z laserskim rezalnikom izrezali iz blaga, nato pa boste sestavili potrebne elektronske elemente in jih povezali z baterijo.

Izdelano ROGoFloro boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.

Trajanje: 3 ure
Število udeležencev: 8
Predznanje: ni potrebno
Cilj: izdelava delujočega tokokroga in ROGoFlore
Dejavnosti: načrtovanje robota, izris, laserski izrez, načrtovanje vezja, priprava elektronskih elementov, šivanje/povezovanje elektronskih elementov, testiranje
Pridobljena znanja: osnove elektronike (tokokrog, LED-diode, stikala, gumbne baterije, kratki stik, prevodnost, upor, napetost, tipala), vključevanje elektronike v tekstilne izdelke
Material: filc, baterija, upori, tranzistor, prevodna nit, senzor za vlago
Orodje: 3D-tiskalnik, laserski rezalnik, stiskalnica za tkanine, okrogle klešče, šivanke, škarje, vdevalniki
Avtor delavnice: Lavoslava Benčić

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec; prijave sprejemamo do zapolnitve naših zmogljivosti. Vsaka organizacija si lahko izbere eno ustvarjalnico in še dodatno za rezervo. V prijavni obrazec vpišite podatke vaše organizacije in tri datume obiska, ki vam najbolj ustrezajo. Poskusili se bomo kar najbolj prilagoditi vašim izbranim datumom, če izvedba v želenih terminih ne bo mogoča, pa vam bomo predlagali nove. Izbor organizacij bo potekal po načelu »kdor prej pride, prej melje« in v skladu z geografsko razporejenostjo.


 

FabBox je del programa FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.