FabBox: mobilna zakladnica izdelovalniških delavnic

Razpis je zaključen.

Bi radi zavihali rokave, nekaj ustvarili in zdramili zaspano ustvarjalnost? Povabite FabBox, žepno izvedbo izdelovalnega laboratorija, v svojo organizacijo! Zasnovali smo 18 različnih ustvarjalnic, primernih za ekipe do 8 oseb, ki vas pod mentorskim vodstvom naučijo nekaj novega. Do vključno aprila 2019 bomo 20 neprofitnim organizacijam omogočili brezplačno delavnico FabBox.

Delavnice trajajo povprečno tri ure in so primerne za najrazličnejše skupine: tako za mlajše udeležence vaših aktivnosti kot za tehnično podkovane odrasle, ki bodo zastavljene izzive spretno nadgradili. Skupaj vam lahko pomagamo obogatiti vaš program, razveseliti vašo interno ekipo in izdelati uporabne izdelke, kot so roboti, zvočila, interaktivni svetlobni predmeti in, na primer, senčne lutke. Vsi bomo bogatejši za prijetno izkušnjo in nova poznanstva, vi poskrbite le za prostor in koordinatorja, vse ostalo pa prepustite nam. Oglejte si seznam delavnic, pohitite s prijavo in se preizkusite v izdelovalnih tehnologijah!

Ilustracija: David Krančan

Ilustracija: David Krančan

 

Kaj ponujamo:
- 18 različnih ustvarjalnih delavnic za vaše občinstvo, za odrasle ali za otroke
- izvedbo delavnice v vašem kraju
- izvrstne mentorje in mentorice
- vso potrebno opremo in material
- online sistem rezervacij, ki ga lahko vključite tudi na vašo spletno stran, ter nadzor nad vpisom in komunikacijo z udeleženci
- promocijo prek komunikacijskih kanalov RogLaba

Gostitelji poskrbite za:
- prostor: najmanj 30 m2
- 5 miz in stole
- elektriko, internet
- lokalno promocijo
- prisotnost enega koordinatorja iz vaše organizacije na delavnici

Kaj vsebuje FabBox:
- laserski rezalni in gravirni stroj
- pet 3D-tiskalnikov
- rezalnik folij in stiskalnico za tkanine
- drobno orodje
- material za izvajanje ustvarjalnice

Število in starost udeležencev
Vse delavnice so za 8 oseb. Mešanih delavnic za odrasle in otroke skupaj ne izvajamo. Če je prijavljenih udeležencev manj, si pridržujemo pravico, da delavnice ne izvedemo.

Prijave
Prijave sprejemamo do zapolnitve naših zmogljivosti. Vsaka organizacija si lahko izbere eno ustvarjalnico in še dodatno za rezervo. V prijavni obrazec, ki ga najdete pod vsako posamezno delavnico, vpišite podatke vaše organizacije in tri datume obiska, ki vam najbolj ustrezajo. Poskusili se bomo kar najbolj prilagoditi vašim izbranim datumom, če izvedba v želenih terminih ne bo mogoča, pa vam bomo predlagali nove. Izbor organizacij bo potekal po načelu »kdor prej pride, prej melje« in v skladu z geografsko razporejenostjo.

 


FabBox je del projekta FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.

 

 

Maškarada

Maškarada

| Primerno za: odrasle ali otroke (8+)

Opremite se za pustno zabavo, noč čarovnic ali službeni novoletni žur v maskah! Na delavnici boste izdelali geometrične maske z živalskimi in mitološkimi motivi, ki so pravi lovilec za všečke na Instagramu.  » 

Kons/dekonstrukcija

Kons/dekonstrukcija

| Primerno za: odrasle ali otroke (9+)

0 = ∞ / ∞ = 0! Delavnica za navdušence nad avantgardno poezijo in sodobnimi tehnologijami združuje Kosovelove verze s stop animacijo; načinov, na katere se lahko poigrate s konsi, je neskončno veliko.  » 

Potiskane majice

Potiskane majice

| Primerno za: odrasle ali otroke (6+)

Sanjarite o majici, ki bi namesto vas povedala šalo, imela točno določen motiv, ki ga na majicah iščete že leta, ali pa risbo, ki bi jo radi nosili vsepovsod? Na delavnici bodo udeleženci svoje zamisli prenesli na majice s pomočjo rezalnika folij.  » 

Utripajoči novoledni okraski

Utripajoči novoledni okraski

| Primerno za: odrasle ali otroke (9+)

Predstavljamo novoletni okrasek, ki zmore vse: je premičen, brezžičen in spravi vsakega na plesišče! Na delavnici bodo udeleženci izdelali utripajoče okraske z LED-lučmi, ki pobliskujejo v ritmu glasbe.  » 

ROGoFlora

ROGoFlora

| Primerno za: odrasle ali otroke (9+)

ROGoFlora je robotska varuška za sobne rastline, ki vas s kazalnikom vlažnosti prsti v cvetličnih lončkih opomni na vaše zelene varovance.  »