3D DELAVNICA

3D-delavnica je integralni del RogLaba. Ponuja osnovno tehnologijo in storitve za hitro prototipiranje in je namenjena širokemu krogu uporabnikov – od študentk in študentov ter profesionalnih ustvarjalcev in ustvarjalk na področjih oblikovanja, arhitekture in vizualnih umetnosti do ljubiteljskih izdelovalcev in izdelovalk ter iznajdevalcev in iznajdevalk ter seveda ostalih radovednežev vseh starosti. Vabljeni na brezplačni ogled na Odprti termin!

RogLab, foto: Tilen Sepič

RogLab, foto: Tilen Sepič


3D-delavnica je še posebej uporabna za industrijske in druge oblikovalce in oblikovalke, ki potrebujejo hitro izdelane funkcionalne modele, prototipe ali makete v manjši nakladi, in vse, ki jih zanimajo ustvarjalne rabe 3D-tehnologij. Deluje tudi kot prostor druženja, eksperimentiranja in izmenjave idej, znanj in izkušenj.

NAČINI UPORABE 3D-DELAVNICE:

- OSEBNO SVETOVANJE pri razvoju projektov in IZVEDBA PROTOTIPOV ter funkcionalnih izdelkov
Omogoča vam prvi korak k realizaciji vaše ideje. S pomočjo Roglabovih strokovnjakov boste ugotovili, ali ste na pravi poti, s prvim prototipom pa bo vaša ideja postala otipljiv predmet, ki ga je možno še nadalje preizkušati in nadgrajevati. Prva svetovalna ura je brezplačna! Cena nadaljnjega svetovanja: 25,00 EUR bruto/ura.

- USPOSABLJANJE za samostjono rabo RogLabove strojne in programske opreme
Potekajo ob torkih popoldne in trajajo 2 do 3 ure. Z usposabljanjem pridobite licenco, s katero lahko na Odprtih terminih s podporo strokovnjakov samostojno uporabljate strojno in programsko opremo. Cena posameznega usposabljanja je 30,00 EUR bruto in vključuje enomesečno članarino. Ob že plačani članarini je cena novega usposabljanja 20,00 EUR. Dijakom omogočamo usposabljanja po znižani ceni: 20,00 EUR.

- SAMOSTOJNA UPORABA 3D tehnologij s strokovno podporo na ODPRTIH TERMINIH
Vsak ponedeljek, sredo, četrtek in petek vam med 12.00 in 20.00 uro omogočamo samostojno rabo tehnologije s tehnično podporo RogLabovih strokovnjakov. Vaše ideje lahko torej modelirate, izdelujete in preizkušate samostojno, vendar pa vam v vsaki zagatni situaciji priskoči na pomoč RogLabov tehnik. Samostojna raba je možna izključno z licenco. Cena mesečne članarine je 15,00 EUR. Trimesečna članarina znaša 40,00 EUR, medtem ko je cena letne članarine 120,00 EUR.

PRIJAVA

Uporabo 3D-delavnice (svetovalne ure in uporaba strojev) je potrebno predhodno rezervirati. Termin rezervirate tako, da izpolnite prijavnico in jo pošljete na delavnica@roglab.si
- prijava na OSEBNO SVETOVANJE
- prijava na posamično USPOSABLJANJE - glede na razpisane termine
- prijava za SAMOSTOJNO DELO na Odprtem terminu - le za imetnike licence

Vsi ostali, ki vas zanima RogLab, ste vabljeni k ogledu 3D delavnice ter po informacije o RogLabovih storitvah in vsebinah. V času Odprtih terminov lahko pridete nenajavljeni.

V kolikor vas zanimajo druge oblike uporabe 3D-delavnice ali imate dodatna vprašanja, smo dosegljivi na spodaj navedenih kontaktih.

Dodatne informacije
Tel: +386 (0)40 988 011
E-mail: delavnica@roglab.si

Pravno obvestilo